HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

A Hetitv és a BreuerPress napi hírösszefoglalója
A Hetitv és a BreuerPress napi hírösszefoglalója.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a Heti TV Pirkadat című műsorának volt vendége, Breuer

Péter kérdéseire válaszolt.

Gulyás Gergely a Bayer Zsolt megfenyegetését firtató kérdésre elmondta, hogy nem köti azt egyetlen politikai erőhöz sem, inkább egy őrült elme egyéni fenyegetőzésének. Ez együtt jár a választásokat megelőző időszakban tapasztalható felfokozott kampányharccal.

A Fidesz az ajánlóívek leadásának határideje után is tovább folytatja az aláírás gyűjtést- mondta a frakcióvezető. Védjük meg Magyarországot címmel kérik a támogató aláírásokat. Gulyás Gergely választókerületében, Budapest XII. kerületében, Pokorni Zoltán polgármesterrel együtt kampányol.

Gulyás Gergely a Fidesz választási győzelmi arányával kapcsolatban azt mondta, , hogy ő , személy szerint a racionalitások embere, és úgy véli, hogy pártja alatta marad a kétharmados határnak. A helyzet az, a magyar választójogi rendszerben, ami minden egyes ezzel ellenkező hírrel szemben nem változott meg 1990 óta, ma úgy lehet kétharmadot szerezni, ha az első és a második helyezett között a listás eredménykülönbség mintegy húsz százalék, valamint a 106 körzetből 10-12-nél nem veszít többet a győztes párt. Szerinte ez ugyan nem lehetetlen, de valószínűtlen.

Nyíri Gábor, az Együtt jelöltje visszalép Erzsébet- és Terézvárosban a DK-s Oláh Lajos javára. Erről maga a jelölt számolt be egy levélben, amelyben azt írja, hogy Hódmezővásárhely világosan megmutatta, hogy az ellenzék a legesélyesebb előnyére való visszalépésekkel képes lehet legyőzni a Fideszt. Nyíri szerint Oláh Lajos a legerősebb ellenzéki jelölt. Ráadásul Oláh, akit nem csak a DK-Szolidaritás, hanem az MSZP-Párbeszéd is támogat, négy éve legyőzte ebben a körzetben a Fidesz jelöltjét.Az MSZP-Párbeszéd kormányra kerülése esetén leállítaná a jelenlegi uniós pályázatok kifizetéseit, hogy azokat a “fideszes haverok” helyett olyan fontos célokra lehessen költeni, mint az egészségügy és az oktatás talpra állítása, illetve a szociális védőháló újraszökampányol.vése – mondta a pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely kifejtette, a kormány azért végzett “teljes padlássöprést” és döntött minden tagállamnál gyorsabban az uniós támogatások odaítéléséről, mert a választási vereségtől félve megpróbálja “kitömni saját haverjai zsebét”. Hangsúlyozta, az állampolgáronként átlagosan 900 ezer forintos uniós támogatások felelős elköltéséhez biztosan több időre lenne szükség.

A magyar emberek elemi elvárása és érdeke, hogy a tömeges illegális migráció okozta problémákat Magyarország elkerülje – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő. Kovács Zoltán elmondta nyilvánvalóvá és egyértelművé tette, hogy Magyarország számára a tömeges illegális migráció okozta problémák jelentik az első számú kihívást, és az ennek ellenében tett intézkedések jelentik a legfontosabb erőfeszítéseket. A kormányszóvivő hangsúlyozta: a legfontosabb, megakadályozni, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.

Projektcég alakul a dél-budai új centrumkórház beruházásának lebonyolítására, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda kereszténydemokrata országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a XI. kerületi Dobogóra tervezett centrumkórház építése mérföldkő, és jól mutatja, hogy a kormány fontos értékek mellett kötelezte el magát. Bedros J. Róbert, a dél-budai centrumkórházért felelős miniszterelnöki megbízott azt mondta, a kórház építéséről szóló tervpályázatot ezekben a hetekben írják ki, a centrumkórház 4,5-5 év múlva nyithatja meg kapuit.A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel el Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyében “a részvét hangján” szólaljon meg, és hagyja el a belpolitikai célú sorosozást. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: aki ilyenkor nem mutat részvétet, az nemcsak politikusként, de emberként is megbukik. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a miniszterelnök szerint ha az ellenzék győz, akkor a menekültek elvehetik a nők 40 év munkaviszony után járó nyugdíját. Ez szemenszedett hazugság, a kormányfő azt akarja, hogy féljünk – értékelt a DK elnöke, aki szerint inkább attól kell félni, hogy Magyarország Szlovákia és Oroszország sorsára jut.

Gazdaság:

A legújabb OECD jelentés kiemelkedőnek nevezte az izraeli gazdaság teljesítményét, ugyanakkor felhívta a figyelmet a társadalmon belüli egyenlőtlenségek nagyságára és bizonyos társadalmi csoportokban tapasztalható szegénységre is. “Az izraeli gazdaság továbbra is jól teljesít mind a makrogazdasági, mind a költségvetési eredmények tekintetében. A gazdaságot figyelemreméltó teljesítmény és erős növekedés jellemzi” – állapították meg az OECD szakemberei. Kiemelték az évi 3,3 százalékos gazdasági növekedést, melyben nagy szerepet tulajdonítanak a népesség bővülésének, valamint a csekély, 7 százalékos munkanélküliségi rátát, mely csak 1973-ban volt alacsonyabb az ország történetében.

Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak – mondta Orbán Viktor Nyírbátorban, ahol bejelentette az alkatrészgyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását.A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart. A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. “Ide szeretnénk eljutni mi is” – jelezte.

Fotót készítette: 
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ahirlap.hu


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!