Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

Katalán népszavazás - Berlin a spanyol alkotmánynak megfelelő megoldást sürget
A Katalónia függetlenségéről tartott múlt vasárnapi népszavazás Spanyolország belső ügye, amelyet csak a spanyol alkotmány és a demokratikus rend keretei között lehet megoldani - mondta a német kormányszóvivő szerdán Berlinben.

Steffen Seibert tájékoztatóján nem kommentálta részletesen a népszavazás körüli fejleményeket, az újságírói kérdésekre rendre azt hangoztatta, hogy spanyol belügyről van szó.
"Egyáltalán nem tartozik a feladataim közé, hogy spanyolországi rendőrségi műveleteket értékeljek" - mondta például arra a kérdésre, miként értékeli a német kormány a rendőrök és a Katalónia függetlenségéért tüntetők több száz sebesülttel járó összecsapásait, tekintettel arra, hogy Berlin az elsők között ítéli el a rendőri erőszakot, ha Törökországban vagy Oroszországban történik.
Szintén újságírói kérdésre elmondta, Angela Merkel kancellár nem törekszik arra, hogy közvetítsen Madrid és a katalán kormányzat között.
Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Németország erőteljesen érdekelt Spanyolország stabilitásában, és fontosnak tartja, hogy a népszavazás körüli konfliktus a jogállami elveknek megfelelően rendeződjék.


pbm \ kkz \ kvb

MTI


Fotót készítette: ONLINE
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: MTIAdatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!