Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

Hajdú-bihari rendőrfőkapitány: kiemelkedő volt a nyomozás hatékonysága tavaly
Debrecen, 2017. február 9., csütörtök (MTI) - Az elmúlt 28 évben nem volt olyan alacsony az ismertté vált bűncselekmények száma Hajdú-Biharban, mint tavaly, s ezzel együtt a nyomozás hatékonysága kiemelkedő volt - közölte a megyei rendőrfőkapitány évértékelő sajtótájékoztatóján, csütörtökön Debrecenben.

Gyurosovics József dandártábornok kiemelte: míg 2012-ben - amikor átvette a hajdú-bihari főkapitányság vezetését - 19 941 bűncselekményt regisztráltak a megyében, addig tavaly 11 275-öt, a nyomozás eredményessége pedig megközelítette a 73 százalékot.
A főkapitány a legfontosabbnak azt nevezte, hogy a megyében élő emberek egy felmérésen az ötjegyű skálán 4,49-re minősítették a több mint kétezer rendőr munkáját.
A közterületen elkövetett bűncselekmények száma csaknem megfeleződött az elmúlt négy évben: 2012-ben 4449, 2016-ban 2283 ilyen bűncselekményt regisztráltak a megyében.
Gyurosovics József arról is beszámolt, hogy tavaly 15 emberölési ügyben nyomoztak a hajdú-bihari rendőrök, 14-et eredményesen felderítettek, egy két és fél évvel ezelőtti debreceni gyilkosság tettesét viszont nem sikerült elfogniuk. Ebben az ügyben a nyomozást tavaly szeptemberben felfüggesztették, de a kétmillió forintos nyomravezetői díj érvényben van, s amennyiben érdemleges információhoz jutnak, azonnal újrakezdik az eljárást - ismertette a részleteket a tábornok, megemlítve, tavaly sikerült felderíteni egy 2008-ban elkövetett emberölést, a gyilkosság gyanúsítottját nyolc év után átadták az igazságszolgáltatásnak.
A főkapitány külön kitért a kábítószer-terjesztők elleni küzdelemre: tavaly 15 esetet derítettek fel, ezzel a nyomozás-eredményességi mutatójuk a 2015-ös 79,3 százalékról 86,7 százalékra emelkedett.
A regisztrált lopások és betöréses lopások száma a 2012-es 9266-ról 3749-re csökkent, miközben a nyomozások eredményessége 19,7 százalékról 48,3 százalékra emelkedett. A lakásbetörések esetében még jobb, 58,3 százalékos a nyomozati eredményesség - magyarázta Gyurosovics József, jelezve, a tavaly regisztrált 49 rablás elkövetőjéből 46-ot elfogtak, ami 94 százalékos eredményességet jelent.
A dandártábornok kitért arra, hogy egy év alatt 920-ról 967-re nőtt a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma Hajdú-Biharban, miközben 38-ról 25-re csökkent a halállal végződő eseteké. Ezekben a balestekben 2015-ben 38-an, tavaly 28-an veszítették életüket a megye útjain.
Gyurosovics József tájékoztatása szerint tavaly kiemelt feladatuk volt az illegális migráció elleni fellépés, hajdú-bihari rendőrök összesen 132 napon át teljesítettek szolgálatot a déli határszakaszokon.
A toborzások eredményeként jelenleg több mint száz határvadász képzése folyik Hajdú-Bihar megyében - tette hozzá.


btár \ gkp

MTI


Fotót készítette: ONLINE
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: MTIAdatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!